top_block

понеделник, 18 февруари 2013 г.

"Под прикритие" - поглед към сезон 4.

Вчера приключи най-гледаният сериал в българския телевизионен ефир за последните 3 месеца - "Под прикритие". За третия сезон смело може да се каже, че беше най-успешният до момента - зрителите бяха в напрежение и тръпнещо очакване на поредната серия всяка неделя вечер. В тези 12 серии феновете разбраха отвътре как изглежда криминалния свят на България и не толкова успешните полицейски акции, призвани да осуетят всички престъпления. Всички гангстери придобиха истински човешки образи и зрителите отблизо се запознаха с тях. Но сериала вървеше към своя край, а очакваният финал на сезон 3 всъщност се оказа абсолютно неочакван за повечето от нас:





- Мартин - полицаят под прикритие бе разкрит и живота му висеше на косъм. Всички предполагаха, че тази драма ще има логичен завършек, имайки предвид всички неприятности, които този герой бе създал на организираната банда на Джаро, а после и на Иво. Но това не се случи - в последния момент той получи неочаквана помощ и добрите стечения на обстоятелствата помогнаха да избегне злата участ.

- Иво, като един от главните герои в продукцията, бе прострелян от Джаро и съдбата му е неизвестна. Той бе отведен от медицинския екип и оттук нататък никой нищо не знае за него. Предполагаме така сценаристите си оставят вратичка да могат да го "вмъкнат" или "махнат" от сезон 4 по тяхна преценка или ще се вслушат в желанията на хората пред екрана.

- По неизвестни за нас причини Куката освободи Мартин и му разреши да преследва Джаро, а той от своя страна, въпреки солидния бой, който изяде се метна на моторната шейна и тръгна след бившият бос на ъндърграунда. Цялото това преследване завърши с кървави следи в снега без да узнаем на кого принадлежат те - Джаро, Марин или може би и на двамата. А и границата с Гърция бе на по-малко от километър от хижата, където се случиха основните действия в този епизод. Преследването отне доста повече време, за което може да се измине над километър и не е ясно дали не са успяли да преминат и граничната бразда и е вероятно да очакваме включване на нови държави в следващия сезон - Джаро в Гърция или може би и Мартин е решил да преследва мечтата си към Рио...

- От нищото изникна и неизвестната досега дъщеря на Джаро - Ния Туджарова. Очаква се тя да поеме юздите на престъпния свят и да поеме контрола над престъпната групировка на баща си или поне това, което е останало от нея.


Очакваме да има сериозна завръзка, на която са способни само сценаристите и режисьорите на "Под прикритие" и да се даде смисъл на следващия сезон. Много от феновете на сериала споделиха мнение, че идеята за 4-ти сезон не е толкова добра, за да не се разводни сюжета и да не се превърне в поредната блудкава сапунка. Сериалът постигна огромни успехи и то не само в България, дори за момент се изкачи на първо място в класациите на IMDB. Моментът когато филма беше на върха, според тях бе и идеален за приключването му. Така той щеше да остане в спомените на хората като най-високият връх на българското кино от последните години.

Сега целият екип на "Под прикритие" - продуцент, режисьори, сценаристи, актьори ще трябва да направят големи творчески усилия, за да поддържа тръпката и в следващия сезон. Ние всички вярваме, че те ще са способни на това - нека им пожелаем успех!

8 коментара:

  1. Мартин да стане мафиот и да работи с Иво,Куката и Близнака,а Джаро да си намери нови хора за да има интрига между двете банди и като включим и полицията ще бъде страшно динамично!

    ОтговорИзтриване
  2. Hubava ideq no da uchastva i Kubrat Pulev ili Big Sha

    ОтговорИзтриване
  3. hahahhha....Az sum za pove4e krasivi momi4eta, vse pak tova podurja ekshuna na o6te po-visoko nivo!!! I haide be momcheta, kak mojahte da svalite kosuma ot ekrana?
    :((((((((((((((((((

    ОтговорИзтриване
  4. Моля, предложете на Станислав Найденов - СПЕНС участие с главна роля в 4-ия сезон на "Под Прикритие" ! :) Надявам се да уважите молбата ми, а на българският 2PAC (Спенс) пожелавам много успехи ! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Daite rolq na Krisrtian Talev Krisko v noviq sezon moje da zamesti kosama po stil na personaja.

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. mn iskam v 4 sezon neshtata da se razviqt taka... Martin da jivee v Rio i vsichko da e prikluchilo Jaro da e ubit Kukata pri semeistvoto si bliznaka i toi si hvanal putq Ivo vuv zatvora obache da e invalid i Popov si bachka tam no veche ne razlsedvat takiva grupirovki kato na Jaro abe nqma veche takava mafia... no Niya Tudjarova poema biznesa na bashta si naema novi hora pravi sobestvena brigada Popov se svurzva s Martin kazva mu che ima nov igrach ( te ne znaqt koii stoi zad taq grupirovka) trqbva i tq da si ima dqsna ruka naprimer nqkakuv kato Krum i taka da zapochne drama Martin da vleze tam pod prikritie i do kato e tam da mu dadut misiq da zalovi konvoii s zatvornici i kato go napravi ubivat vsichki no ostavqt samo edin jiv i tova e Ivo vzimat go na rabota pri Niya tq plashta na lekari da go izlekuvat i toi se opravq no ne izdava Martin ami go pokriva kukata sushto se vurshta kakto i bliznaka... i nakraq kato prikluchi vsichko Zornica Popova da se omuji za martin i da jiveqt v Rio a Ivo da se ojeni za Niya i da jiveqt normalen s chisto dosie... ako napravqt 4 sezon s d/g taka istoriq kazvam vi pichove sh udari 1 mqsto i sh stoii tam dosta vreme ;)

    ОтговорИзтриване